Content Marketing: Ontwikkel jouw concurrentievoordeel

Bedrijven in B2B doen er goed aan het initiatief te nemen op het gebied van content marketing. Voordat hun concurrenten ermee weglopen. Ieder bedrijf moet gaan denken als uitgever. In het digitale tijdperk is het cruciaal om transparant te handelen en communicatie naar de kern van alle handelingen te brengen.

In het sociale media tijdperk is in feite ieder tegenwoordig ook een mediabedrijf. Of ze willen of niet, ze moeten daarom goed opletten hoe professionele content marketing  hun identiteit, merk en imago beïnvloeden. Bovendien moeten ze –als ze marktleider zijn- zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid in de markt.

Iedereen kan tegenwoordig content maken en uitgeven, maar dat zijn ze van oudsher niet gewend. Het belangrijkste is dat bedrijven letten op hoe content wordt gemaakt, hoe dat het bedrijf weerspiegelt en hoe consumenten en andere belanghebbenden bij de organisatie betrekt.

Het gaat hier om een culturele omslag. Dat is een van de moeilijkste dingen om te realiseren. Dat raakt niet alleen de PR- en marketingafdeling. Het gaat niet puur over communicatie maar over houding richting de markt, productie en distributie.

Concreet: bedrijven moeten transparant zijn in hun identiteit en hun doelen. Ze moeten een publishers mind set aannemen. Doen wat uitgevers doen: het publiek zoeken, snappen en bedienen. Maar dat houdt ook in dat ze hun communicatie regelmatig updaten. Een video in de maand op YouTube is niets. En als laatste: zorg ervoor dat de content vind- en deelbaar is.

Content en Succes: Oorzaak en Gevolg

Koopgedrag is veranderd en daar moet ook de marketingaanpak in mee. Bedrijven zetten steeds meer in op een inbound marketing strategie.  Inbound marketing gaat ervan uit dat de klant naar de leverancier toekomt. Die leverancier moet dan wel zorgen dat ie gevonden kan worden en gezien wordt als een interessante partij in business-to-business, het liefst een thoughtleader. Een partij die wordt gezien als de autoriteit in de markt!

Waarom inbound marketing?

Dat bedrijven veel kansen zien met inbound marketing is niet voor niets. Veel marketeers zijn nog bezig met het hanteren van achterhaalde amrketing technieken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van advertenties in diverse media die niet renderen. Je moet juist je eigen publiek opbouwen, door eigen blogs en dergelijke te ontwikkelen. Hiermee verlaag je tegelijkertijd de kosten van je marketing.

Inbound of content marketing is dynamisch. Dat komt omdat je door het delen van content de  mogelijkheid tot interactie met je prospect of klant hebt.  Thoughtleadership vergt echter ook een pro-actieve houding en inbreng van je werknemers. Dat zij hun kennis willen etaleren in naam van hun werkgever. Vertrouw op het empowerment in je organisatie en beloon het zowel materieel als immaterieel.

Effectmeting

Bij inbound marketing is het meten van de effecten ook heel erg belangrijk.  Het kan  eenvoudig en overzichtelijk. Door de leads te traceren die je genereert door gebruik van social media en blogging en in hoeverre deze leads uiteindelijk klant worden. Ook kun je vrij gericht bijsturen.  Je kunt bijvoorbeeld besluiten een extra webinar organiseren deze maand of een blog te posten, om alsnog je targets te halen.

Deel deze blog

Meer informatie?

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer informatie? Laat het ons gerust weten! Wij komen graag met je in contact.

Please copy the string Fqri3T to the field below: