Een nieuwe kijk op de rol van een Social Newsroom en Brandjournalism

Je ziet en leest het elke dag: bedrijfscommunicatie krijgt steeds meer een insteek vanuit storytelling met een journalistieke gedachtegang. Ieder bedrijf wil vanuit een duidelijk en krachtig verhaal haar doelgroep bereiken. Relevantie is daarbij hét sleutelwoord. Content moet krachtig, compact en vooral visueel opgesteld worden. Bedrijven en organisaties zijn daarbij op zoek om op een relevante manier hun nieuws, boodschappen en verhalen naar buiten te brengen.

Bedrijven opereren meer en meer als mediabedrijf

Dan is er nog een andere factor: de verspreiding van de content! Merken en bedrijven willen meer en meer als mediabedrijven opereren. Veel bedrijven zijn op zoek naar een oplossing om hun content op een goede manier te publiceren. Een social newsroom biedt daarbij de uitkomst. Het bereik en effect van eigen berichtgeving (content) is bewezen groter via een Newsroom. Door de innovatieve Social Newsroom technologie maakt het bedrijven namelijk mogelijk hun rijke content op een nieuwe manier te presenteren, te verspreiden en vindbaar te maken voor zoekmachines.

Het woord ‘Social’ binnen de benaming 'Social Newsroom' betekent daarbij meer dan een verzameling social media-icoontjes onderaan een verhaal. Het idee is om rond je boodschap een conversatie te doen ontstaan. Toelaten dat publiek reageert en converseert over je content; alleen zo krijgt de informatie draagvlak en maatschappelijke relevantie.
 

Meer kans op free publicity door journalisten beter te faciliteren

Een ander voordeel van een Social Newsroom is dat ze ook journalisten beter en op maat kunnen bedienen, wat de kans op Free Publicity versterkt! Journalisten willen beter gefaciliteerd worden in de vorm van een social persbericht aangevuld met achtergrondverhalen, cijfers, blogs, video’s en externe bronnen. Hiermee faciliteer je de journalist door alle informatie aan te reiken waarmee hij of zij een verhaal kan maken. Zo kun je als organisatie sturing blijven geven aan wat er over je gepubliceerd wordt en maak je duidelijk wie het aanspreek punt is voor de pers, zodat journalisten niet elders op zoek hoeven naar een quote.

Het is duidelijk: Social Newsrooms in combinatie met journalistieke kennis worden in 2015 een onlosmakelijk onderdeel van een overall communicatiestrategie. Een grote uitdaging voor de content- en communicatiemanagers van ondernemingen!

Meer informatie of een vraag?

Heb je vragen/opmerkingen over dit onderwerp of wil je meer informatie? Laat het ons gerust weten! Wij komen graag met je in contact.

Please copy the string Y0s4iW to the field below:

Tip!