Zoek en gij zult vinden!

Potentiële klanten zijn op zoek naar jou! Echter weten de meesten dit zelf nog niet, dus hoe vinden ze je? ;)
Als echte PRDESQ'er houd ik van overzicht en alle informatie binnen handbereik hebben.  Vindbaarheid staat bij mij dus hoog in het vaandel. In deze blog neem ik jullie graag mee naar de basis en de mogelijkheid om dat binnen PRDESQ toe te passen. Laat die speurneuzen maar komen!
 

Wat zoekt jouw potentiële klant?

Met behulp van de Google adwords keyword tool kun je uitzoeken hoe vaak het woord waarop jij gevonden wilt worden in Google gezocht wordt. Ik ga hier niet in detail treden; het vinden van de juiste zoekwoorden is een onderwerp op zich (zeker nu Google zoekopdrachten van Google gebruikers afschermt).

Enige common sense: zijn er veel mensen die dit zoekwoord gebruiken? Is het zoekwoord waarmee men op je site komt, relevant voor je site en gebruik je die relevante zoekwoorden meer dan je concurrentie? Kan je daar 'ja' op beantwoorden, dan ben je goed op weg. Zo niet: verplaats je in het hoofd van je bezoeker, want daar draait het uiteindelijk om!

Enfin, je weet wat je ideale zoekwoorden zijn. En dan? Niet meteen denken in termen als tagging en meta descriptions (wel van belang hoor!), maar het schrijven van de juiste tekst, dáár haal je winst mee!
 

Wat pointers voor de juiste tekst

Ten eerste: wees kort en krachtig. In deze tijd wil men snel kunnen bepalen of er op jouw pagina staat wat men zoekt.

Ten tweede: wijd een pagina of artikel specifiek aan één zoekwoord (zoals hierboven omschreven). Dan matcht de zoekopdracht met wat de klant leest. Logisch toch? Noem het zoekwoord meerdere keren, maar laat het geen afbreuk doen aan de leesbaarheid van de tekst.

Ten derde: maak de tekst scanbaar, zodat de lezer snel (hoe sneller, hoe beter) vindt wat hij zoekt. Gebruik hiervoor paragrafen met titels.

Ten vierde: de tekst moet boeien. Vergeet het visuele aspect ook niet, men wordt blijer van beeld dan van tekst.  En, ook niet geheel onbelangrijk, de tekst moet leiden naar het doel dat jij wil bereiken.

Ten vijfde: gebruik veel interne links naar de pagina’s waar het wat jou betreft om draait.

Dat kan niet heel moeilijk zijn, toch?
 

Andere tips om je vindbaarheid te verbeteren

We kunnen nog veel langer doorgaan, maar om de tekst leesbaar te houden (hé, die heb je net eerder gelezen?) benoemen we ze hieronder nog even in het kort:

  • Optimalisatie voor Google (aha, toch nog de tagging!). Denk aan Titels, links, afbeeldingen, headers, meta descriptions en meta keywords. Denk hierbij aan je zoekwoorden en combineer dit. Zoals je hieronder kan zien, zit ook in ons systeem op elke pagina die je aanmaakt de mogelijkheid om je vindbaarheid in te stellen.
  • Zorg voor backlinks, de newsroom en het gebruik van social media zijn hiervoor ideaal!
  • Google Webmaster biedt interessante inzichten en tips om de vindbaarheid van je website of newsroom te verbeteren.
  • Is je site of newsroom nieuw, meld je dan aan bij Google.

Deel deze blog