Hoe haal je elk jaar de nationale media? 

Lokale bedrijven die de nationale media halen. Het gebeurt zelden.

Dat het lokale bedrijf Floralux uit Dadizele er niet alleen in slaagt de nationale media te halen, maar die stunt ook nog jaar na jaar weet te herhalen, mag dan ook tot het betere pr-werk gerekend worden. Hoe ze dit doet lees je hieronder.
 

Nationale media

Het mediaverhaal van Floralux start in 2009. Sinds dat jaar slaagt ze er jaar na jaar in om tijdens de zomer de nationale media te halen. Hoe? Door kerstballen in de zomer of vroege herfst in de winkel te leggen.
 

Steeds vroeger

In 2009 kon je reeds de kerstsfeer bij Floralux gaan opsnuiven vanaf 26 september:

De volgende jaren legde Floralux de kerstballen echter steeds iets vroeger in de winkel – waarna de media er keer op keer over berichtten – tot ze op een bepaald moment al eind augustus (op 28 augustus verscheen dit artikel in De Morgen) in de winkel lagen.


Nieuwe primeur

Ook vorige zomer week Floralux niet van haar beproefde tactiek af. Het bedrijf legde de ballen weer enkele dagen vroeger dan vorig jaar in de winkel.

Het gevolg? Een nieuwe primeur was geboren waarna de nationale pers (Het Nieuwsblad, Het Laatste nieuws en VTM) er ruim over berichtten:

VTM-nieuwsfragment: Onvoorstelbaar: nu al kerstinkopen (1 min 27).
 

Zomer 2015

En jawel, ook deze zomer lukte het Floralux om de nationale media te halen met dezelfde primeur (twee dagen eerder dan het jaar ervoor).
 

“Heb je als bedrijf ooit met een primeur de media gehaald? Wees dan niet bang om ze het jaar nadien nogmaals te herhalen.”

Wie denkt dat de media er zijn neus voor zal ophalen omdat ze het vorig jaar al gebracht hebben, vergist zich. Dat mag overduidelijk blijken uit het Floralux-verhaal.

Deel deze blog