Integratie Blendle, wat is er nieuw?

Deze week is Blendle geïntegreerd in het brand monitoring gedeelte van PRDESQ! Door de integratie is het vanaf heden mogelijk om naast social media, ook berichten uit de beste kranten en tijdschriften van Nederland te monitoren. Hiermee wordt de behoefte om zowel offline als online media te monitoren vervuld.

Blendle?

Blendle kan omschreven worden als een digitale krantenkiosk. Echter is het bij  Blendle mogelijk om één artikel te kopen, in plaats van de hele krant of tijdschrift. 

Van waar de integratie?

Monitoren, ook wel 'luisteren' genoemd, is belangrijk. Door te monitoren houd je in de gaten wat er over jouw product, merk of bedrijf gezegd wordt. Op die manier weet je wat er speelt en kan je daar op inspelen. Met de komst van Social Media is online monitoren bijna niet meer weg te denken. Met online tools houdt men in de gaten wat er online allemaal gezegd wordt. 

Met het besef van de need van monitoren, merkten wij dat ook het verlangen van offline monitoren is aangewakkerd. Maar hoe kan je in de gaten houden wat er in offline media over je gezegd wordt? Blendle speelt in op deze vraag en zet alle artikelen uit kranten en tijdschriften online. Door de integratie van Blendle binnen onze brand monitoringtool kunnen jullie vanaf nu ook de offline berichten (online) monitoren. Zo houd je de controle over wat er over je gezegd wordt, zowel online als offline.

Hoe komt dat er uit te zien?

In de brand monitoringtool binnen PRDESQ veranderd er verder niks. De vooraf ingestelde zoekwoorden worden nogsteeds gemonitord, alleen wordt Blendle vanaf nu ook als bron meegenomen. Met andere woorden: ook binnen de krant- en tijdschriftberichten van Blendle wordt gescand naar de zoekwoorden die voor jouw bedrijf/product/merk interessant zijn.

De Blendle berichten die zoekwoorden bevatten, komen gewoon tussen alle andere social media berichten, blogs en forumberichten te staan:

Door middel van de filter-functie rechtsboven in de monitoringtool is het echter wel mogelijk alleen de Blendle resultaten weer te geven. Klik hiervoor rechtsboven op het filter-icoon:

Het filteroptiescherm wordt dan geopend. Vink bij 'Platform' alleen Blendle aan:


Waarom offline monitoren? 

Het monitoren van offline media geeft je de inzicht die je nodig hebt. Zo kan je zien of de persberichten die via de persberichtenengine van PRDESQ zijn verstuurd, ook daadwerkelijk zijn opgepakt en door wie.

Meer mogelijkheden van de Brand Monitoring Tool

Het Brand Monitoring gedeelte van PRDESQ beschikt over nog veel meer functionaliteiten. Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een korte bijspijkering nodig? Trek gerust aan de bel!