Een complete Social Media checklist - Da's handig!

Bedrijven die hun stinkende best doen om een prachtig document te maken, zetten wij graag in het zonnetje. Daarom, dames en heren, presenteren wij u: een complete social media checklist, gemaakt door het bedrijf The whole brain group.

Een social media checklist, waarom is dat handig? 

Hoe meer bedrijven wij spreken, hoe meer we doorkrijgen hoe lastig het vaak is om een juiste en goede strategie te hebben als het gaat om Social Media. "Online aanwezigheid", "Je kan nu toch niet achterblijven" of "meer bereik" horen we vaak voorbij komen, maar zijn die redenen de basis voor een goede strategie? Wordt er verder wel nagedacht of "doen we maar wat"?

Vaak heeft het achterblijven van een goede strategie te maken met enerzijds kennis en anderszijds de gedachte "waar te beginnen?". Zoals we allemaal weten, is het fijn om een planning of checklist toegereikt te krijgen als we het zelf even niet meer zo goed weten. Et voila, daar komt The whole brain group als prins op het witte paard met een Social Media strategy checklist in zijn hand. 

Take it easy

Wie denkt deze checklist even snel in te kunnen vullen, heeft het mis. Het document neemt je dan wel aan de hand vooruit, toch is het wel noodzaak goed stil te staan bij sommige punten. Wat is haalbaar?

PRDESQ helpt je verspreiden

Beschik je al over een newsroom van PRDESQ? Blijf dan nog even verder lezen. We leggen je namelijk graag uit hoe PRDESQ jou kan helpen bij jouw Social Media strategie. 

Het onderdeel 'Create interesting content to share' gaat in op het maken van content. PRDESQ kan je hierbij helpen. Door middel van de persberichten engine of gewoon door het aanmaken van blogs zorg je ervoor dat je genoeg content op je newsroom (jouw eigen online nieuwsgeving) hebt staan. Die content kan je vervolgens weer delen via Social Media. Zo zorg je niet alleen ervoor dat je interessante content kan verspreiden, maar zorg je er ook voor dat mensen jouw newsroom bezoeken. Handig, zo kunnen ze in één omgeving nog veel meer content vinden die zijn interessant achtten. En dat biedt weer vele voordelen. We schrijven hierover in onze andere blog: "Een nieuwe kijk op de rol van een Social Newsroom en Brand Journalisme"

 

* Klik op het document voor de printbare versie.