Een eye-opener & learning voor PR professionalsHet is altijd al 'een dingetje' geweest, de relatie tussen journalisten en PR medewerkers. Wat verwachten journalisten nou eigenlijk en sluit dit aan bij wat de PR medewerker biedt? De Amerikaanse media-communicatiespecialist DWPub deed research onder journalisten, met een paar interessante uitkomsten.


 

PR professionals begrijpen de need van journalisten niet? 

Om maar met de deur in huis te vallen: op de vraag aan journalisten of PR professionals begrijpen wat journalisten nodig hebben, antwoordde maarliefst 50% met 'nee'. Shocking. 

Wat willen journalisten dan?

Waar ligt dan toch die kloof? Waarom begrijpen PR professionals - degene die juist de journalisten zouden moeten voeden -  niet wat die journalisten nodig hebben?
Om de PR professional hier voor eens en altijd een antwoord op te geven werd o.a. de volgende vraag gesteld: "Wat wil je krijgen van een PR professional?" Waaruit de volgende top 3 is ontstaan:

1. Tijdige en relevante informatie: 85%.
2. Liever e-mails dan koude belletjes, tenzij het heel belangrijk nieuws is: 73%
3. Korte pitches: 45% 

De grootste frustratie

En dan nog een interessante: "Wat zijn je grootste frustraties bij het omgaan met PR-mensen?"

80% geeft hierbij aan: "het begrip aan kennis die een PR-medewerker heeft van het medium en de onderwerpen waarover het bericht." 80%! Dat is veel. Heel veel.  
Verder geven ze ook aan dat ze soms contactgegevens of beelden missen, iets wat echt relevant is voor een journalist.  Simpelweg hebben de journalisten niet het gevoel dat de informatie die ze krijgen toereikend genoeg is. 

Journalisten voorzien van informatie

Het blijft een lastige questie, maar er zijn echt manieren om de journalist zoveel mogelijk in informatie te voorzien. Eerders schreven we hierover in onze blog: Een nieuwe kijk op de rol van een Social Newsroom en Brand Journalisme.

Benieuwd naar alle resultaten uit het onderrzoek? Lees hier het rapport.
Een echte eye-opener & learning voor het PR vakgebied; doe er je voordeel mee!

Share this

Meer informatie of een vraag?

Heb je vragen/opmerkingen over dit onderwerp of wil je meer informatie? Laat het ons gerust weten! Wij komen graag met je in contact.

Please copy the string N3S9XP to the field below: