Nieuwe functionaliteiten in PRDESQ!

08 May 2015

Wie al gebruiker is van PRDESQ is ongetwijfeld al bekend met onze beruchte ‘Wishlist’. Deze wishlist maken we op basis van ontvangen feedback en gesprekken met onze gebruikers. Wij hechten veel waarde aan de mening van onze gebruikers en proberen dan ook zo veel mogelijk van hun punten door te voeren. Dus bij deze: een update van de laatste wijzigingen!

Tagmogelijkheid bij contacten

"Is het ook mogelijk om ingeladen contacten te taggen?" - deze vraag zette ons aan het denken!
Vanaf heden is het mogelijk om één of meerdere tags mee te geven aan contacten. Op die manier kan je goed filteren. Je hebt daarbij gelijk de mogelijkheid om van de gefilterde resultaten een Group (perslijst) te maken. 

Tag toevoegen

In het 'Network Contacts' overzicht is er achter de contacten een icoontje toegevoegd. Door op het label-icoontje te klikken, krijg je de mogelijkheid om één of meerdere tags aan die persoon toe te voegen. 

tag toevoegen

  Na het toevoegen van de tags, worden deze direct in het overzicht weergegeven. 

tags toegevoegd

 Klik je vervolgens op één van de tags, dan krijg je direct het overzicht van alle personen die ook die tag hebben meegekregen. 

Filteren & zoeken door middel van tags
Vanaf nu kan er dus ook gezocht en/of gefilterd worden op tags. Zoek je bijvoorbeeld alle journalisten van Amsterdam (tag) of juist alleen maar contacten gespecialiseerd in communicatie (tag)? Je kan ze nu gemakkelijk vinden. Dit doe je middels de 'advanced search' knop, waarbij je nu dus ook kan zoeken op tag. 

Advanced searchMaar dat is niet het enige wat is toegevoegd qua zoekmogelijkheid...

Zoekfunctie verbeterd

Het toevoegen van de tag-optie heeft niet alleen invloed op de zoekfunctie binnen de network contacts, ook het zoeken/toevoegen van contacten voor een persbericht mailing wordt nu gemakkelijker. Vanaf heden is namelijk ook hier een zoekfunctie toegevoegd, waarbij je kan zoeken op naam, e-mail, bedrijfsnaam of tag. Handig! Zo kan je last minute toch nog iemand toevoegen aan de mailinglist. 

Search contacts

 

Perslijst maken van zoek- en filterresultaten 

Het aanmaken van tags en (daarop) kunnen filteren/zoeken is top, maar het wordt pas echt TOP als je er iets mee kan! Hoe mooi zou het zijn als je de contacten die je zojuist hebt uitgefilterd, ook direct in een group (perslijst) kan zetten? Juist ja, dat zou geweldig zijn! Daarom hebben we nu bij de zoekresultaten een button toegevoegd: "Add selected contacts to Group".
Let op, deze staat ONDERAAN de zoek/filterresultaten!

HTML persberichten mogelijk!

Een persbericht opgemaakt in een speciale layout? Vanaf nu kunnen ook die verzonden worden via PRDESQ! De reguliere templates van PRDESQ komen daarbij te vervallen. Wil je hier gebruik van maken? Let dan op het volgende:

  • Bij stap 1 dient bij 'Type of release' aangegeven te worden dat je voor een HTML persbericht gaat.
  • Vervolgens dien je het persbericht in te laden via de knop 'Import HTML content'.
  • Kies bij stap 2 voor e-mail*.
  • Kies bij stap 3 voor Layout5: BLANK LAYOUT

Wil je het HTML persbericht ook op je newsroom publiceren? Publiceer dan eerst alleen het e-mail persbericht. Maak daar vervolgens een kopie van en publiceer het apart voor de newsroom. Zet de 'type of press release' voor de newsroom versie op 'Non-HTML' (dit in tegenstelling van de e-mail versie), maar gebruik wel nog steeds de blank layout!

Meer uitleg, een korte demonstratie of benieuwd naar de overige mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! 

Company Information

PRDESQ
B2 - Learn Tower A
John M. Keynesplein 12-46
1066 EP Amsterdam

Share this

Dit is wellicht ook interessant!